Hackathon

HACKATHON – ORODJE ZA INOVACIJE

Kaj je Hackathon?

Hackathoni so v zadnjih letih vse bolj priljubljeni kot sodobno orodje za inovacije. Gre za koncept, v katerem se v kratkem času razvijejo rešitve za zapletene probleme, izdelke in storitve.

Komu je namenjen?

Hackathon je na eni strani namenjen podjetjem, ki želijo dostopati do svežih idej za rešitev svojih izzivov.  Do drugi strani pa je namenjen mladim, po letu in miselnosti, ki želijo s svojimi idejami izboljšati svoje okolje.

Kako izgleda Hackathon?

Udeleženci delajo v majhnih skupinah v edinstvenem okolju, ki spodbuja kreativno razmišljanje in vodi k presenetljivo inovativnim novim konceptom, idejam in prototipom. Rezultat hackathona je končni prototip inovativnega izdelka, storitve ali poslovnega modela. Uspešnost Hackathon je pogosto odvisna od dobrega vodenja dogodka, ki se začne že s samo promocijo dogodka, nagovarjanje prave ciljne publike …

Kaj je rezultat Hackathona?

Osnovni rezultat Hackathona je končni prototip inovativnega izdelka, storitve ali poslovnega modela. Dolgoročni rezultat Hackathona je veliko bolj pomemben, tako za podjetje, kot za posameznika, ki se je dogodka udeležil. Podjetje lahko na dogodku spozna potencialni kader, pregleda talente in se pozicionira, kot podjetje, ki je inovativno, razume in sprejema mlade. Udeleženci lahko spoznajo podjetje in svoje vrstnike, med katerimi lahko nastane dolgoročno sodelovanje na podobnih projektih.

ŽELITE ORGANIZIRATI HACKATHON ZA SVOJE PODJETJE?

Če želite organizirati hackathon za svoje podjetje, nas kontaktirajte na telefonsko številko +386 3 777 71 03 ali nam pišite na ana.anzej@sasainkubator.si. Z našimi izkušnjami in dostopom do mladih, boste dobili nove sveže ideje.

hackathon-1
hackathon-2
hackathon-3
hackathon-5
hackathon-6
hackathon-7